Forum o psima
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vijesti o psima

Go down

Vijesti o psima Empty Vijesti o psima

Postaj by Pixy pet sij 22, 2010 10:47 pm

-2 kune od svakog prodanog pića odvaja se za fond sterilizacije pasa u azilu kako se broj pasa u azilu ne bi još više povećao.


Pomozimo hrtovima!

Hrtovi su najčesće korišteni za trke ili lov te ukoliko ne ostvare predviđeni rezultat odvodi ih se na uspavljivanje. To su mahom psi koji su cijeli svoj život proveli u boxovima a sada su napušteni i čekaju novu priliku za život.

U Hrvatskoj je po prvi put pokrenuta akcija "Pomozimo hrtovima" te im je glavni cilj, spasiti im život i pomoći udomljenjem. Pasmine kojima ovi volonteri pomažu su greyhoundi, Lurcheri i galgo espagnoli koji su koršteni za trke ili lov te su nakon završetka sezone ili neostvarenih rezultata stali u red za smrt. To su psi dovedeni na uspavljivanje od svojih trenera te zlostavljani i napušteni psi.

Najviše pasa je iz Irske i Engleske, dok ih ima i iz Španjolske gdje su korišteni za lov, a psi koji čekaju novi dom smješteni su u irskom azilu. Trenutačno volonteri rade u suradnji sa češkom organizacijom Adopce Chrtu i irskom Paws, te se nadaju da će interes i svijest o problemu porasti do te mjere da će krenuti sa vlastitom organizacijom prijevoza pasa iz Irske. Ono što im je najvažnije u ovom trenutku jest obavijestiti javnost da ovaj problem postoji te koji su načini da ga se riješi.

Dosadašnjim radom, koji doduše traje kratkih mjesec i pol, javljaju volonteri, da ljudi nisu upućeni u problematiku te da ne znaju da su desetci pasa ubijeni svakih par mjeseci i to na najokrutnije načine! Isto tako neznaju da postoje deponiji za pse u Španjolskoj...

Posjetite njihovu web stranicu, upoznajte se sa hrtovima te pogledajte koje pse možete udomiti... http://www.pomozimohrtovima.com/

Portugal će zabraniti sedam pasmina opasnih pasa
Dogo argentino, brazilski ovčar, pitbull terijer, rottweiler, američki staffordski terijer, bull terijer i tosa-inu više neće postojati u Portugalu.

Portugal kani potpuno zabraniti sedam pasmina pasa koji se smatraju opasnima, nakon više slučajeva teških napada takvih pasa, izjavio je u petak na tiskovnoj konferenciji ministar poljodjelstva Jaime Silva.

"Zakon se mora brzo donijeti, rekao je ministar. Moramo brzo djelovati jer se u posljednje vrijeme događaju teški izgredi". Pasmine tih pasa jesu: dogo argentino, brazilski ovčar, pitbull terijer, rottweiler, američki staffordshire terijer, staffordshire bull terijer i tosa-inu.

Zakon koji se uskoro treba donijeti predviđa zabranu razmnožavanja, uzgoja i ulaska na portugalski teritorij pasa koji pripadaju tim pasminama ili su nastali njihovim križanjem. Iznimka će biti psi koji se rabe u vojsci i u sigurnosnim snagama. U Portugalu je zabilježeno oko 5.500 opasnih pasa. Vlasnici potencijalno opasnih pasa moraju ih sterilizirati u roku od dva mjeseca. U protivnom, morat će platiti globu od 500 do 45.000 eura.

Vlasnici će usto morati potpisati osiguranje od građanske odgovornosti za svog psa. Psi koji su ocijenjeni opasnima morat će nositi brnjicu, a na uzici dugoj najmanje jedan metar moraju ih voditi osobe starije od 16 godina.


Ovo je staro ,ali nisam znala za ovo .
Pixy
Pixy
Moderator
Moderator

Broj postova : 110
Points : 12836
Reputation : 0
Join date : 17.01.2010
Lokacija : Bih,Tuzla

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.