Forum o psima
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Losa vest....:(((

Go down

Losa vest....:((( Empty Losa vest....:(((

Postaj by Katy čet tra 29, 2010 3:25 pm

Jedna veoma loša vest...Ipak,može se reći da je to sreća u nesreći!Sreća je što je pas preživeo,a nesreća....Ma evo,pročitajte!


Zahvaljujući brzoj reakciji stanovnika tog kraja grada, pas je prebačen kod veterinara gde mu je ukazana prva pomoć. Prema rečima veterinara, jedina šansa da pas nastavi da živi je uz pomoć proteza, ali koliko je to izvodljivo, još se ne zna.

Jednogodišnjeg psa mešanca, Milu, pronašla je ispod automobila u Ulici
Radovana Simića Cige u Beogradu Sandra Spoja. Kada je videla da su psu odsečene sve četiri noge, pozvala je instruktora pasa.

"Rekla mi je da tamo ima jedan pas kojem su isečene sve noge i da ne mogu da ga izvuku ispod automobila. Pošto radim kao vaspitač pasa, odmah sam došao da vidim šta mogu da uradim. Izvukli smo ga i odmah oodveli kod veterinara. Pas je bio u veoma lošem stanju, dehidriran, nije jeo, rane su već počele malo da zarastaju i mora da je bio na ulici par dana, sigurno", kaže Dejan Miletić, instruktor pasa, navodi B92.

Devojka koja je pristvovala spasavanju psa kaže da životinja nije pružala otpor i da je bila jako iscrpljena zbog bolova.
"Pas nije bio agresivan, bio je jako uplašen i već iznemogao, da kažem dehidriran. Jako je loše znači fizičkog i psihičkog stanja. Mi smo ga prevezli do ambulante na Bežanijskoj kosi", rekla je Jovana Jović.

Prema proceni veterinara, pas je osakaćen ležao više od nedelju dana, zadobio je upalu kostiju, izgubio dosta krvi i pravo je čudo kako je ostao živ.
"Kada su doneli psa, bili smo zaprepašćeni, to je pas kome su odsečene sve četiri noge. Nemoguće je da stradao u nekoj nezgodi, ovo je namerno izvedeno", kaže veterinar Miomir Ranđelović.

Ovako precizan sakaćenje nije mogla o da izvrši jedna osoba, već je morala da ima pomoć, smatra veterinar. Noge su jedino mogle da budu odsečeni nekim oštrim predmetom, poput sekire.

"Kad su me pitali da li je ovo mogao da uradi čovek, rekao sam da nije čovek nego nečovek. Zamislite čoveka kome su isečene ruke, iznad šaka, i noge iznad stopala, u kakvom je stanju i kako bi mogao da nastavi da živi", kaže Ranđelović.

Jedino rešenje za Milu, kako su nesrećnom psu spasioci dali ime, je ugradnja proteza koje se ne proizvode u Srbiji, ali i tada bi morala ponovo da uči da hoda. Dok ne bude udomljena, ostaće u veterinarskom stacionaru.

Ovih dana se dešavaju serije ubistava pasa,trovanja i ostalo...Svi su u šoku!Pričalo se o tome.
Evo još nečega!

"Keruša Mila će uskoro, po proceni veterinara, biti vakcinisana i samim tim spremna za eventualne hiruške zahvate. Njen oporavak će biti dug i zahtevaće, pored veterinarske nege, veliku pažnju dresera, jer će morati ponovo da uči da hoda", ukazao je Terzin.

Veterinar Miomir Ranđelović, koji je u svojoj ordinaciji hospitalizovao kerušu, izjavio je Tanjugu da je njeno zdravstveno stanje stabilno i da su sve vitalne funkcije u redu, a da je policija uzela njen DNK, koji će ih, nada se, odvesti do počinitelja.

Ranđelović je rekao da je kerušu Milu posetio i pregledao i jedan od najeminetnijih stručnjaka, profesor hirurgije na Veterinarskom fakultetu u Beogradu Jugoslav Vasić, koji je potvrdio da je povreda psu naneta izuzetno oštrim predmetom, "brzo i stručno".

Prema rečima veterinara, u Srbiji do sada nije bilo slučajava ugradnje trajnih proteza od metala ili nekog drugog tvrdog materijala, direktno u kost, ali u inostranstvu takvih primera ima dosta.

Ranđelović je dodao da je na klinici u Nemačkoj ranije ugrađen implant psu iz Bugarske, koga je zadesila ista sudbina kao kerušu Milu.

"Pas nauči da hoda uz pomoć pomagala, ali daleko od toga da može na normalan način da funkcioniše. Sreća da životinja nije svesna hendikepa, jer je taj psihički deo isključen kod pasa i sebe ne doživljava kao hendikepiranu jedinku", istakao je Randjelović.

Protest danas ispred Skupštine grada
Direktorka organizacije za zaštitu pasa lutalica "Evropska inicijativa 17" Danica Drobac izjavila je Tanjugu da je organizacija, zbog zločina nad kerušom Milom, 25. aprila u podne, ispred Skupštine grada, zakazala protest pod nazivom "Stop nasilju nad životinjama".

Prema njenim rečima, "Evropska inicijativa 17" je, zbog učinjenog zločina nad kerušom, odlučila da iskoristi pravo da ukaže na nasilje koje se u Beogradu i Srbiji sprovodi nad životinjama.

Drobac je istakla da građani svakodnevno zovu i interesuju se kako mogu da pomognu i "udome" kerušu Milu, a među kojima su i javne ličnosti.

"Međutim, pošto je Grad Beograd rekao da će platiti sve, mi odbijamo da primamo novac za nabavku proteza", kazala je Drobac i dodala da se toj organizaciji javljaju i ljudi koji tvrde da su i ranije, u tom delu naselja Medaković, pronalazili mačke osakaćene na sličan način.
Katy
Katy
Admin
Admin

Broj postova : 598
Points : 13936
Reputation : 8
Join date : 03.11.2009
Lokacija : Srbija

https://forumopsima.forumhr.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.